Vodafone Arnhem

vodafoneDe functie-eisen van datacenters hebben een grote impact op het ontwerp en de uitwerking. ReMe Techniek heeft een ruime ervaring in het aanleggen van klimaatregelinstallaties in datacenters. Vodafone wilde graag gebruik maken van die ervaring.

Aanvraag
Aanleg van een nieuwe klimaatregelinstallatie voor het datacenter van Vodafone.

Ontwerp
In de ontwerpfase verzamelen we de informatie die belangrijk is voor de integratie van het automatiseringssysteem binnen het datacenter. Bij een redundant ontworpen ruimte is het risico op verstoringen van business minimaal. Dat betekent wel dat rekening moet worden gehouden met de aan te schaffen apparatuur. Ook de koppelingen en fail-over moeten van tevoren goed zijn uitgedacht. Dat vereist een gedetailleerde vertaling van functionele eisen naar een technisch ontwerp.

Paneelbouw
Na de ontwerpfase verzorgt ReMe Techniek de programmatuur en paneelbouw van het regelsysteem. De elektrische schema’s worden getekend en de regelkasten worden in eigen beheer gebouwd. Vervolgens worden de panelen eerst getest alvorens deze in bedrijf worden gesteld.

Regeltechnische bekabeling
De laatste stap in dit project is het leggen van de kabelwegen en bekabeling van de gebouwde panelen. Dit gebeurt in het datacenter zelf. Nadat alle kabels zijn gelegd, de panelen en de software zijn geïnstalleerd, wordt het hele systeem nogmaals uitvoerig getest voordat het in gebruik is genomen.

?