Inbedrijfsteller controleert de meet- en regeltechniek

Paneelbouw & schakelkasten

Paneelbouw en schakelkasten op maat

Elk bouwproject is anders en heeft zijn eigen specificaties. Bij ReMe Techniek gaan we daarom projectspecifiek te werk en ontwerpen we de systemen op maat. Zo weet je zeker dat het gebouwbeheersysteem precies op jouw gebouw is afgestemd, zowel voor de software- als de systeemonderdelen zoals paneelbouw en schakelkasten.

Offerte aanvragen

"In onze branche worden veel verschillende termen door elkaar gebruikt. Een schakelkast bestaat bijvoorbeeld uit een paneel, maar paneelbouw staat weer voor het produceren van een schakelkast. Deze mix van termen maakt het lastig voor opdrachtgevers en eindgebruikers welke uitvraag ze nou precies moeten doen en bij wie ze moeten zijn. Daarin treden wij regelmatig op als kennispartner en zo helpen we hen op weg."


– Sander Verbiesen, directeur ReMe Techniek

Dhr Verbiesen over paneelbouw
Paneelbouw en schakelkasten van ReMe Techniek

Wat houdt paneelbouw precies in?

Paneelbouw gaat om het samenstellen van besturingspanelen voor een of meerdere schakelkasten. Deze panelen zijn in sommige gevallen standaard qua opbouw, maar in vele gevallen is er heel wat maatwerk nodig voor de paneelbouw. De meeste schakelkasten met regelpanelen worden geplaatst in de technische ruimten van een gebouw. 

Soms vraagt een project om een ombouw op locatie waarbij de schakelkasten weer worden opgewaardeerd volgens de laatste technologische standaard. Wij zorgen voor het engineeren van de panelen en de schakelkasten en voor een optimale indeling met bijpassende bedieningschema’s plus ombouw op locatie. Dankzij ons team van specialisten is het besturingspaneel steeds een staaltje van innovatie en efficiëntie.

Op zoek naar paneelbouw of schakelkasten? Zo werken wij!

Wat we doen

Ben je op zoek naar een gebouwbeheersysteem?
Dit kan je van ons verwachten:

 • Telefonische intake
 • Nulmeting en installatiescan door inspectie op locatie (bij een bestaand gebouw)
 • Analyse van principeschema’s (welke installaties?)
 • Offerte met I/O-lijst (datapunten-lijst)
 • Adviesgesprek
 • Bij akkoord: regelschema’s en montageplan.

Onze partners

Partners in GBS-software en
-hardware waar wij graag mee samenwerken:

 • Sauter
 • Saia
 • WebEasy
 • Priva
 • Honeywell
 • DEOS AG
 • Johnsons Controls
 • KNX
 • Siemens

Paneelbouw schakelkasten PRIVA

“Als kennispartner gaan we graag een stapje verder. Bij elk project geven we concreet advies en ondersteunen we de complete engineering. Zodra alles duidelijk en uitgetekend is, bouwen we het systeem op en testen we elk component. Omdat klantvertrouwen onze prioriteit is, leveren we alleen systemen die getest zijn en dus gegarandeerd perfect functioneren op locatie. Wij maken gebruik van uitgebreide testprotocollen waaronder de Factory Acceptance Test (FAT) en Site Acceptance Testing (SAT) voor inbedrijfstelling. Zo borgen we onze kwaliteit.”


Wat anderen over ons zeggen

Gebouwbeheersysteem referentie Ohms

“ReMe Techniek is een flexibele en servicegerichte kennispartner. Mede door hun kennis en snelle terugkoppeling, resulteert dit in een prettige samenwerking, waarbij duidelijke afspraken en afstemmingen leiden tot succesvolle resultaten.”
E. Ohms, Projectleider Gebouwautomatisering, Kuijpers

Gebouwbeheersysteem referentie Lippmann

“Snelheid, flexibiliteit waarbij de klant centraal staat. Zomaar wat begrippen die op ReMe Techniek van toepassing zijn. Een kennispartner met service waar je op kunt bouwen!”
M. Lippmann, Property manager, Kadans Science Partner

Gebouwbeheersysteem referentie Klaassens

“Het team van ReMe Techniek reageert snel en toont keer op keer de grote mate aan flexibiliteit die ze in huis hebben. Doordat er altijd duidelijke afspraken worden gemaakt, kunnen we altijd op dit team rekenen.”
R. Klaassens, Lead Engineer Utiliteit, Heijmans Bouw & Techniek

Geef vorm aan je gebouw met deze regeltechnische producten

Specifieke informatie inwinnen?

Heb je een vraag over paneelbouw en schakelkasten of wil je een gesprek of een offerte aanvragen? Vul dan het onderstaande formulier in en wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op.